Glöm dina bekymmer , imorgon kommer nya

Hej bloggen!
 
Nu drar jag ner på stan med bästis , Maria skickade ett sms & frågade ifall vi kunde rida tillsammans ikv, & ja, absolut! Så henne rider jag med ikv , runt 18 tiden, vi kommer nog att rida upp mot fågelberget. Hon har nyss köpt en häst , islandshäst. Maria kommer jag att rida mycket med framöver :) Bloggar mer ikv.
 

Film från lördags ( träning i paddocken )

Jag tänkte kanske att ni skulle vilja se en film på vad vi bla. tränade i paddocken i lördags ? :)
 Sorry för det hemska ljudet på videon. 
 

Uteritt med hela gänget i stallet

 Nu är jag hemma från stallet igen. Linda hakade oxå på då vi skulle ut & rida. Hon red hennes häst , Busan , & hade lilla Molly i grimmskaft brevid sig, hehe, så sööt. Det blev iallafall en skrittur upp mot kliss, & vände som vanlig då vägen tog slut. Palle skötte sig super , han brukar bli lite på tårna då han rids med andra hästar , men icke, han var mer trött & seg, än pigg idag. Jag hade ann skänklarna på Palle hela vägen , & det fungerade super! Efter att vi hade ridit kliss, bestämde sig jag & Linda för att trava upp en bit mot sörnacksta  ( Victoria skrittade till stallet med Macke ) , jag travade bakom henne med Palle. Han tyckte det var skitroligt & sprang bakom , jag lät honom trava i vilken takt han ville ,  & det gick undan kan jag säga, haha. Ne, men jag är nöjd med ridningen idag , efter de skittade vi tillbaka till stallet. Nu ska jag åka iväg till bästis för att spendera kvällen där :D Höres
 
 

Jag hatar rubriker.

Hej bloggen!
 
Vad gör ni idag ? Jag har dammsugat & städat huset hela morgonen, samt varit ute med mamma & hunden På en lång Promenad i skogen. Denna dag känns awsome , inte nog med att jag ska upp till stallet snart för att rida med Victoria som rider på Macke ( Jag rider då Palle ) , så ska jag även vara med Sofia som har varit utomlands hela sommaren , det ska bli underbart att få träffa henne ikv :D Hörs senare

Hästledig

Linda är gullig & tar hand om Palle idag , han får vila. Kvällen & dagen får då istället spenderas i solen & på stranden, det är underbart väder ute idag :D

Ridning i Paddocken

Ja, vad ska man säga om ridningen idag ? Jag red Palle i paddocken , vilket jag inte har gjort på säkert 2månader. Victoria kom på några övningar som jag skulle rida. Det var kanon övningar då Palle är väldigt stel i munnen & behöver mjukas upp. Jag red mycket volter, han formade sig super & följde med med hela kroppen. Vi varierade varv ganska mycket & jag jobbade hela tiden med skänklarna , samt aktiverade honom med saker hela tiden. Då jag bad Palle att stanna , stannade han klockrent, inte problem. Jag fick verkligen kämpa med honom i början, men jag tappade inte tålamodet , tänka sig , hehe( !!! :D ) , men det blev verkligen resultat mot slutet, han var hur mjuk & fin som helst i munnen , man behövde inte ens ta tag i tygeln & han lyssnade. 
 
Jag jobbade mest skritt med Palle idag , men travade även lite i en stor volt mot slutet, jag försökte få honom att inte springa , utan trava lugnt & fint. Man ser/känner att han har mycket enklare för det högra varvet än vänstra , så högra varvet fick jag till väldigt bra , det slutade med att jag kunde trava på långa tyglar & han sökte sig mer neråt. Även det andra varvet fixade jag till slut , jag fick dock kämpa lite längre , men tillslut så. Formen på nacken brydde jag mig inte om idag, utan jag ville få honom mjuk & rörlig i både munnen & kroppen , han hade fokus på mig under hela ridpasset. Det slutade perfekt & jag måste bara säga att jag tyckte att både Palle & jag skötte oss super , jag är as nöjd. Men snacka om att jag fick blåsor på händerna efter, haha.
 
Vi bestämde oss för att skritta av genom att gå längst sörnackstavägen & vända då vägen tar slut. Maria har sin häst i ett stall där vägen ungefär tar slut, så vi väntade på henne minst 30min för att sedan rida med henne tillbaka , ( därmed fick vi sällis av en annan häst hela vägen till vårt stall ) Palle tappade förstårs tålamodet efter ca 15min. Han började gå runt & kunde inte alls stå still , därefter fick han ganska bråttom hem , han stannade utan problem , men han kunde inte så still länge innan han bestämde sig för att gå igen. Då började jag tappa tålamodet & blev irriterad , fan, ne , jag är inte alls nöjd. Varför skrittade jag bara inte av honom i paddocken & sedan skritta till stallet , då skulle jag vara super nöjd med ridpasset & skulle inte behöva tjura med honom. Varför ska jag alltid ställa till det mot slutet ?

Sandtagen

Hej bloggen!
 
På schemat idag stod det att jag skulle rida till sandtagen & lite längre , & så blev det. Jag & Vickan kom till stallet ca 19.30 , hästarna stod redan inne då , så det var bara att borsta, sadla & tränsa för att sedan rida iväg. Detta är livet , det var så jäkla underbart. Jag red Palle med långa tyglar hela vägen & han skötte sig super, inget stress eller något sånt , utan det var bara att sitta & åka på honom i lugn & fin skritt. Jag kom på senare att jag skulle ha ridit barbacka eftersom det ändå bara blev skritt, men då var det för sent. Vi var ute & red ca 1timme , jag har inte så mycket att säga om denna ridtur förutom att det var underbart , Vickan vandade även brevid , det är alltid trevligt med sällskap :)
 
 

Saker att komma ihåg framöver

* Palle ska till tandläkaren Martin, slutet på augusti
* Han ska skos den 21 augusti
* Då Linda är borta , utsläpp 19-22 augusti & insläpp den 18, 19 & 22 augusti
* Skolan börjar den 23 augusti
* Jag ska klippa mig precis innan skolan börjar
* Jag ska till tandläkaren den 27 augusti

Vad ska jag hitta på idag ?

Åh, jag har ingenanning om vad jag ska göra idag , kan man ha tråkigare än vad jag har just nu ? :O Klockan bara rinner iväg , den är redan 12.30 , & det ända jag har gjort halva dagen är dammsugat & duschat. Jag kanske får lägga mig i solen ett tag , ifall det är varmt. Senare ikv drar jag & Vickan upp till stallet för att rida. Det är jag som rider idag med, tänkte ta en ridtur bort till sandtagen & lite längre, det är en underbar ridväg. Victoria får vandra brevid, hehe :)
 

Whaat ?

Jag blir lite irriterad på att detta fönster ska komma upp så fort man komenterar någons blogg m.m , :O
 
 
 

Rask skrittur på ca 40min

Sorry för dåligt uppdatering under dagen, jag & syrran drog till stallet mitt på dagen någongång för att mocka & fixa till Palle , samt leta hans borttappade sko i hagen , & det var inte det lättaste. Den kan vara vart som helst & hagen är enormt stor, så vi hittade den aldrig. Istället skodde Linda i stallet , fast en gammal sko på Palle tills vidare. Det är ganska stor risk att han tappar den igen , men ja ... Den får duga så längre, vad gör man då man inte får tag på hovslagaren ? Huvudsaken är att han inte är öm nu, vilket han var då han hade tappat den. Iallafall så bestämde jag mig för att rida då vi ändå var i stallet , ( tänkte först åka till stallet igen senare på kvällen ) & det fick blir en rask skrittur upp mot sörnacksta som jag redan hade bestämt mig för. Det hände inte så mycket under ridturen , utan allt gick bra! Jag tog med mig ett spö eftersom att jag vet att Palle har varit otroligt seg i några dagar nu , men jag fick ingen användning för den , utan han gick i rask takt bara jag hade den i handen, hehe, Jag fick väldigt bråttom då Victoria skulle iväg till en kompis senare , jag fick till & med rida i mina ballerinaskor, haha ( Bilden längst ner )
 

Nu, stallet


Godmorgon

Ny duschad , & pigg , om ca 45min drar jag & Victoria till stallet för att mocka & fixa till Palle , samt leta hans sko i hagen som han tappade igår. Linda är gullig & sko fast skon på Palle ikv, så förmodlingen åker jag upp till stallet igen senare ikv för att rida. Jag tänkte isåfall ta mig en rask skrittur upp mot sörnacksta ( Vanlig grusväg ) Hörs senare :)

Tappat sko

När jag kom idag för att hämta Palle i hagen, visade det sig att han hade tappat en sko, jag som skulle rida med Gussie & allt. Det är inte alls det lättaste att få dit hovslagaren på någon dag , utan det kan dröja veckor , vi får lösa det på något sätt. Palle får då alltså vila i några dagar tills vi har löst det, men det skadar inte. Lite synd , men det är sånt som händer.

Klipper gräset ,

 
 

25 juli , 2012

Internet har krånglat hela förmiddagen , så jag har inte kunnat blogg förrän nu. Jag var uppe redan vid 09.00 imorrse , kikade på tv en stund , därefter har jag städat & fixat här hemma hela förmiddagen fram till nu. Det får bli en hemmadag idag, det kan oxå var skönt ibland. Det är riktigt varmt ute idag med, men vart är solen ? Det är inte riktigt sånt väder man kan ligga & sola i , så därför klipper jag gräset istället. Victoria drog till en kompis för ett tag sedan, så idag tänke jag rida en sväng sent ikv tillsammans Gussie ,skoj! Vi får se vart vi rider någonstarns , bloggar mer senare :)
 

Bloggen har fått lida idag ...

... Som ni kanske har lagt märke till ? Jag har inte alls haft tiden till att blogga idag, förrän nu.
 
Imorrse vid 11 tiden åkte jag & syrran med buss ut till birsta för att kika runt lite , trotts att jag inte skulle shoppa någonting så blev det lite handlande ändå , jag är iallafall sjukt nöjd med köpen, de måste väl ändå vara huvudsaken. Då vi kom hem från birsta , var det dags att sätta igång med att riva badrummet uppe , plocka ut allt osv. ( Vi ska lägga nytt golv osv) Ja, sedan blev klockan 19 , & då drog jag & Victoria upp till stallet för att ha insläpp , samt fixa till Palle. Han fick vila idag eftersom att det har varit så otroligt varmt ute hela dagen, dock blev det svalare på kvällskvisten , men han såg så trött ut när vi tog in honom från hagen. Jag kanske tar en ridtur med Gussie imorgon senare på kvällen , vi få se. Jag har haft fyllt upp hela dagen , så nu är jag helt slut i huvudet. Klockan är ca 22 , dags för sängen ?
 
Gårdagens ridning, Victoria red aldrig till grustagen som jag hade skrivit i ett inlägg. Istället red hon upp mot fågelberget & vände efter ca 3km. Det blev mest skitt, men även lite trav på 2st stäckor. Allt gick bra , men därmot när hon bad Palle stanna, stannade han inte lika klockrent som i söndags, men annars gick det super! Läs på mer på hennes blogg om hur hon tyckte det gick , om hon ens har bloggat om det.

23 juli , 2012

 Uppe med tuppen idag, jag kunde inte sova längre. Just nu sitter jag & kikar på tv samtidigt som jag bloggar , jag ska strax hoppa in i duschen , innan jag , Victoria & mamma beger oss iväg mot stan. Denna gång ska vi inte till stan för att shoppa , utan reda ut en sak. Ni kommer väl ihåg då jag skrev att det blev RENA dramt i ett inlägg i lördags ? Ja, de ska vi reda ut. Det lär inte ta så långt tid, så jag får se vad jag hittar på senare , resten av dagen. Jag & Vickan ska iallafall till stallet ikv, det är Victoria som rider Palle även idag & jag tänkte vandra brevid. Hon har planerat att rida en väg som vi aldrig har ridit med Palle , så det ska bli spännade! Vi ska vara på stan om 1 timme, så nu måste jag skynda mig. Ha en bra dag! :)

Hölogen

Titta på bilderna nedan , fåglarna har byggt 3st fågelbon uppe på hölogen ( Där vi hämtar hö till hästarna). Det är massvis med fåglar som bor där uppe nu , samt fågelungar , hehe :)
 

Victorias riddag

Det var Victoria som red Palle även idag , hon bestämde sig för att ta en sväng bort till sandtagen & lite längre. Det är mycket blandande underlag på den skogsvägen , asfalt, stenar, grus, sand. Det var lite spännande för vi har aldrig ridit längre än till vändplatsen , eftersom att det har varit träd i vägen. Underbar ridväg på ca 1timme & 30min. Dock fick man vända så den tog slut, men vad gör de ;) Jag vandrade som vanligt brevid medan hon red , hur mysigt som helst! Både för Palle & hennes del , blev det bara skritt på långa tyglar idag med, & Palle stannade klockrent, jag måste erkänna att Victoria kanske har bättre känsla än vad jag har.
 
 
 
 
 
 

Slappdag

Vilken seg & tråkig dag det har varit idag. Jag vaknade 09.00 imorrse, duschade & fixade till mig, för att sedan göra någonting vettigt utav dagen. Så blev det icke, det var soligt & fint imorrse då jag var ute i skogen & promenerade med mamma , Victoria & hunden, sedan kom det världens regnskur. Dagen har verkligen inte bjudit på någonting idag. Det har varit så konstigt väder till & från hela dagen , så det fick bli en slappdag, jag har bara varit hemma & tagit det lugnt. Ne, nu måste jag skynda mig innan Victoria drar till stallet utan mig, hehe. Satan vad trött jag är , antar att det blir en tidig kväll för mig ikv oxå. Bloggar mer senare ikv :)

Dagen , 21 juli

Det blev aldrig så att jag åkte ut till hööks idag, utan pappa var redan där ute & köpte då flugluvan samtidigt , vi testade den på Palle ikv , & den satt perfekt. Istället drog jag & syrran , lite senare på dagen ner På stan för att reklamera en kofta från Cubus , det blev RENA dramat. Jag går helst inte in på det så djupt , men det blir iallafall aldrig någonsin något mer handlande på Cubus för min del. Dagen har varit ett helvete , stallet räddade nog min kväll. Vi får hoppas på en bättre dag imorgon , ny tag.

Victorias riddag

Hemma nu från en mycket trevlig kväll i stallet. Vi kom till stallet ca 19 , alla hästar stod redan inne då , så det var bara att borta på Palle & slänga på sadeln för att sedan rida iväg. Victoria bestämde sig för att rida idag ändå , hon red mot kliss ( Vanlig grusväg) & vände som vanligt då vägen tog slut. Jag vandrade brevid & det var riktigt mysigt såhär i kvällssolen, för Palle & hennes del blev det endast skritt , det var mest bara för att komma ut. Satan vad kallt det började bli framåt kvällen, 13 grader eller nåt tror jag ... Men det kan samtidigt kanske vara skönt för hästarna. Efter ridturen satt både jag & Victoria & myste ca 30min med Palle , det är inte ofta som man hinner med de , förutom på hans vilodagar :)

Hööks

Sitter just nu & kikar på ett Big brother repris , jag ska alldeles strax hoppa in i duschen för att sedan bege mig iväg mot hööks. Palles ena öga har börjat runnit , så nu är det verkligen dags för oss att köpa en ny flugluva till honom. Den flugluva ni ser på bilden nedan , är helt magisk & den ska vi även köpa idag. Jag vet inte ifall Victoria ska rida eller om Palle ska få vila idag oxå , men vi ska iallafall till stallet senare på kvällen.
 
 
 

Mys med Palle


Stallet

Efter att ha ätit en god middag ute på altan med familjen, så cyklar jag & Victoria nu iväg till stallet :)
 
 

Paus från solandet

Ser ni på bilden ovan hur klarblå himel det är ? Det är Victoria som ligger & solar på första bilden.
 
Jag måste gå in & ta en paus från solandet , det är stekande hett ute, men det är samtidigt hur skönt som helst, jag klagar inte. Jag tänkte iallafall ligga ute & sola fram till 16.30, då 90210 börjar. Tänkt de som bor i Afrika , satan vad varmt. Det är synd att jag inte kan mobilblogga , bloggen skulle isåfall vara uppdaterad minst en gång i timmen, men ja. Det är väl ganska bra uppdatering här på bloggen ändå, eller ? Vad hittar ni på idag ? :)
 

20 juli , 2012

Ny duschad & fräch efter att ha städat & dammsugat hela huset , nu blir det en sväng med hunden i skogen innan jag lägger mig ner & solar hemma på altan resten av dagen. Palle vilar idag , då han har gått nästan hela veckan. Jag & Victoria åker till stallet senare på kvällen för att mysa med honom , samt mocka & fixa foder :)

Kvällen

Ända sedan jag kom hem från stallet ( 3 timmar sedan ) har det varit full fart här hemma , släktingar har kommit till & från hela kvällen för att fira Victorias födelsedag , jag hoppas att hon har haft det trevligt. Jag tror iallafall att ungarna har haft det jäkligt roligt, haha , jag tror seriöst att dom aldrig får slut på energi , både jag & Victoria har sprungit & jagat dem minst 10 varv runt huset. Så ja, man kan säga att jag är väldigt slut & trött nu , resten av kvällen spenderas framför Tv , klockan är bara 21.30 , men om ca 2 timmar ligger jag död & utslagen i sängen & sover ändå fram till förmiddagen imorgon. Nu stänger jag ner här & säger godnatt :)

Ridning med Gussie uppför sidsjöbacken

Ja, som rubriken lyder, så blev det en ridtur uppför sidsjöbacken. Det var toppen, eftersom Palle inte har klättrat där på ca 2 veckor.  Det var hur mysigt som helst , både Palle & Macke var inte lika seg & trött idag som dom var igårkväll. Jag & Gussie satt för det mesta & bara åkte på hästarna & njöt av den fina sommarkvällen , medans hästarna lunkade på i normal skritt. När vi var halv vägs uppför sidsjöbacken, så kom Gussie på iden att trava lite, vilket jag alls var bredd på, hehe. Så ja, där blev det lite trav , sedan travade hon iväg igen , & såklart blev Palle helt hysterisk & ville trava efter, men jag ställde utan hans huvud åt ena hållet så han inte kunde trava, han ska trava på mina vilkor & inte någon annans. Det gick bra & vi hann skritta ikapp dem , resten av vägen blev det endast skritt. Jag & Gussie kom fram till att vi ska rida uppför sidsjöbacken minst varannan vecka tillsammans , awsome! :D
 

Haha, åh

Där där måste vara ca 4år sedan, haha fyfan, kan inte sluta skratta , visst såg det lite roligt ut !?


Film

Här är en liten ledarskaps film från i måndags , då Victoria tränade ledarskap med Palle i paddocken. Ursäkta , kvaliteten på bilden ... jag filmade med min mobilkamera.
 
 
 

Grattis

Undra ifall Victoria typ dödar mig för att jag la ut denna bild, haha. Hon fyller 15 år idag , ett stort grattis till henne ❤ :D
 

Den 19 juli , 2012

Varför sitter jag inne & bloggar när det är skinade sol och 20 grader ute ? Vad gör man inte för er bloggläsare ? ;) Iallafall, jag & Victoria cyklade ner till stan före 12 idag, jag skulle byta ut en tröja från Gina. Vi kanske var på stan ca 1timme, jag har spenderat mycket tid på stan de senaste dagarna, men man måste verkligen passa på då det är full rea, & ja, det har blivit en hel del kläder , & handlande, hehe. Nu när pengarna är slut får man väl tillbringa dagarna på atlan i solen, eller kanske i vattnet. Skiit , jag har inte badat en ändå gång i år , förr badade jag typ varje dag , det gäller bara att komma iväg oxå , hehe. Nu är klockan ca 14 , om några timmar tänkte jag rida med Gussie , idag igen. Vi gör ett nytt försök med att rida uppför sidsjöbacken ikv , jag vill verkligen , men inte själv, haha. Nu tänkte jag gå till Ica en sväng för att hämta ut ett Paket, senare i eftermiddag kommer det gäster då Victoria fyller hela 15år , gofika :) Hare bra!
 
 

Gårdagens ridning

Igår kväll red jag & Gussie ut en sväng på våra hästar , det var planerat att vi skulle rida uppför sidsjöbacken , men så blev det inte eftersom Macke var så utslagen ( Trött ) efter värmen på dagen. Istället fick det bli en ridtur runt gamla el-ljusspåret , jag är inte speciellt nöjd med ridandet igår. Det började med att Palle var hur seg som helst , han svarade inte ens På skänklarna. Då vi hade kommit en bra bit , brakade det iväg i världens fart , Macke gick före Palle, & så fort Macke försvann bakom ett hörn , eller en kurva ,så blev Palle hysterisk & travade iväg helt utan min tillsägelse. Nåt dragande i tyglarna slapp vi iallafall , han är så svår att hantera då han blir så pigg, eller vad säger man , spänd & har spring i benen. Ne, han lyssande inte alls på vad jag sa igår ,

Just nu

Chillar på altan i solen , så här efter en förmiddag på stan ,
 

Nu stan , ikv stallet

Nu drar jag ner på stan för att umgås med folk , senare ikv drar jag iväg till stallet för att rida med Gussie & hennes häst Macke :) Sol & värme ☀❤ Ha en bra dag!
 

Lägga ner mer tid på bloggen ?

Jag tänkte att det kanske skulle vara värt att lägga ner mer tid på bloggen än vad jag gör nu. Eller vad säger ni ? Fota mer & lägga in mer bilder vid varje inlägg ,& framför allt mer videoinlägg. Men om jag ska göra de , så får ni ta & komentera mer ;) Ne , men jag ska verkligen försöka, det är bara de att man ska hitta på någonting att skriva om varje dag oxå , hehe. Vad vill ni läsa om ?

En toppen dag

Musiken På högsta volym , varmt ute & skinande sol , det kallar jag sommar. Jag ber gud att denna sol & sommarvärme stannar hos oss nu ett tag framöver , underbart! Det blev aldrig så att jag red med Tilda idag , utan jag tog in Palle från hagen & tog en härlig ridtur för mig själv såhär på kvällskvisten. Jag red upp mot fågelberget , sedan vände jag och red upp mot kliss en sväng. Det finns bara en mening för denna ridtur , " Det här är livet" det kändes så underbart att rida i sol & värme, jag njöt verkligen & tog vara på varje sekund. Det finns väl inte så mycket mer att skriva om , utan Palle skötte sig ganska bra , han var underbar att rida mot fågelberget & tillbaka , men då vi kom på klissvägen, nja , då hade han lite bestämda åsikter. Han testar än som satan vid klissvägen, & har alltid gjort de. Han fryser fast vid exakt samma plats varje gång, jag står där minst 15min & försöker få fram honom , jag gav mig inte, utan jag gick Palle att gå vidare tillslut. Jag är ändå nöjd , Palle fick då verkligen se vem det är som bestämmer.
 

17 juli 2012

Klockan är 14, & hittills har förmiddagen bara spenderats framför tv. Victoria drog iväg till en kompis för ett tag sedan, så idag är det jag som rider Palle , det kanske blir så att jag rider med Tilda uppför sidsjöbacken ikv, ifall hon inte skulle göra någonting annat. Om jag inte rider med henne så tar jag nog en ridtur för mig själv någonstarns. Vi får se , bloggar mer ikv. Nu tänkte jag ta en promenad med hunden , :)

Förlååt

Jag glömde totalt bort att jag skulle visa bilder på hur Palle bor, fan oxå. Ja, jag kan helt enkelt inte säga vilken dag det blir, jag får ta det som det kommer, & komma på det då jag kommer på de :)

Bilder från idag ( Bilderna är ej redigerade )


Ledarskaps träning i paddocken

Hemma från stallet nu , Victoria tränade som sagt ledarskap med Palle i paddocken idag. Han var mycket okoncentrerad , men då han verkligen var koncentrerad var han underbar, & gjorde precis vad Victoria bad honom att göra. Det är väl så ibland antar jag , nästa gång kanske det går bättre. Läs mer på hennes blogg om hur hon tyckte det gick idag. Bilderna jag fotade på dem idag, kommer upp här på bloggen när som helst. Resten av kvällen spenderas framför favoritserierna , 90210 , CSI , &  Criminal minds :) Ses imorgon / Linda G
 

Drar till stallet nu , höres.

Nu är maten i magen, så nu skjusar pappa upp oss till stallet , jag vet inte exakt när vi kommer hem, men inte senare än igår iallafall. Föresten , jag hann inte visa er hur Palle bor , skulle ni vilja se bilder på de ikv istället ? :)
 
 

Hemma från staan nu

Nu är jag hemma från stan, efter en lång shoppingrunda med mamma , jag har shoppat en massa kläder , & grejer. Nu tror jag att jag nästan har allting innan skolan börjar igen , det ska bli så roligt! Senare i augusti ska även vi , familjen , åka till Stockholm, herregud, mina pengar kommer att vara slut innan dess, men det får vi lösa då. Nu blir det middag , & därefter drar jag & Victoria upp till stallet , hon tänkte träna ledarskap i paddocken ikv, då är det väl jag som få stå för filmningen & fotningen , hehe ;)
 

Staan

Godmorgon! Skönt med en riktig sovmorgon , jag vaknade för ca 20min sedan , kl 11. Det verkar ha regnat hela morgonen här i Sundsvall, men nu verkar det som att solen skiner upp. Nu blir det duschen som gäller innan jag & mamma drar ner på stan. Jag ska bla. förnya mitt ID - kort på banken Nordea. Så ja, idag är det stan som gäller, innan stallet ikv. Det är Victoria som rider Palle idag , jag är sugen på att hon ska rida uppför sidsjöbacken, men vi får väl se.
 
Gårdagens ridningen finns det inte så mycket att skriva om, utan vi kom iväg till stallet väldigt sent, jag tror klockan var 20.00 någonting , & det skulle naturligtvis börja spöregna då oxå , men det fick bli en ridtur i skogen på en skogsstig ändå. Det blev endast skritt, jag tror att både jag & Palle är riktigt less på regnet nu, det fick bra bitvis , det kom några stessiga ssituationer , men annars så gick det väl helt ok.

Nu får det räcka med slappdagar

Godmorgon! Regnet hänger i luften här i Sundsvall även idag , ( vart är du sol & värme ? ) , men nu får det räcka med slappdagar. Jag måste hitta på någonting att göra , kanske stan , men jag ska iallafall börja dagen med att städa & duscha , & därefter ta en joggingtur runt sidsjön. Jag & syrran ska även till stallet senare på kvällen för att rida, det är jag som rider Palle idag, jag tänkte rida i skogen :) Ha en bra dag!
 

Videoinlägg, kvällspromenad

Här kommer videon som jag filmade då vi var ute på en pommis , ljudet & bilden är inte det bästa , men jag hoppas att det är okej för er ändå ? :) Nu blir det film mys framför tv.
 

Kvällspromenad

Japp, nu är jag hemma igen från en mysig kvällsprommis med Palle & Victoria. Det kommer snart upp ett videoinlägg här på bloggen , hihi :)
 

Hörs ikv

Efter att ha sovit ca 1timme & fått i mig mat så drar vi nu iväg till stallet , Victoria tänkte gå en prommis med Palle idag, hoppas bara att vi slipper alla flugor :) Hörs ikv

Just nu

Nu är jag hemma igen, Victoria står & bakar kladdkaka medan jag sitter här & bloggar. Mamma & Pappa for till stugan & kommer vara där i ca 2timmar, det är inte ofta som det är föräldrarfritt här hemma, hehe. Ne, nu tänkte jag hjäpa syrran med att baka, & därefter går jag ut en sväng med hunden i finvädret, innan jag sätter på en film & njuter av bakverket. Det får helt enkelt bli en slappdag idag med , trotts det fina vädret , men det är inte heller så pass varmt att man kan ligga ute & sola. Hare bra! 
 
 

Ärenden

Nu åker jag iväg med familjen för att uträtta lite ärenden  , jag vet inte exakt när jag kommer hem. Jag & Victoria ska iallafall till stallet senare på kvällen för att rida , det är hon som rider Palle idag. Bloggar mer senare :) Vad hittar ni på idag ?
 
 

Videoinlägg

Okej, detta är första gången som jag gör ett videoinlägg, så räkna inte med att det blev perfekt, jag gjorde så gått jag kunde. Det blev tyvärr inte den bästa kvaliten & inte heller det bästa ljudet , det beror nog På att jag filmar från min mobil :)
 

Ridning med Victoria

Ikv så fick det bli en uteritt upp mot fågelberget , kanon väder! Det kommer snart upp ett videoinlägg här på bloggen ;)
 
 
 

Stallet

Yes, nu drar jag & syrran iväg till stallet för att rida, & kolla ut , det blev kanon väder!
 
 
 

Fredag den 13: de

Som rubriken lyder, det är fredag den 13: de idag. Fyfan, jag tror på sånt där. Det får bli en innedag idag så att jag inte råkar illa ut, haha. Just nu är jag iallafall nyduschad & fräch, det är tråkigt väder även idag, så jag antar att dagen inte har mycket att erbjuda, man kanske skulle passa på att städa eller baka någonting då det är sånt här väder ute. Gussie skickade iallafall ett sms till mig igår kväll & frågade ifall vi ville låna & rida Macke idag oxå, & det tackar vi för! Victoria rider då Macke & jag Palle , jag har ingenanning om vart vi tänkte rida. Jag bloggar mer senare, föresten jag tänkte försöka mig på att göra ett videoinlägg ikv om hur ridningen gick osv  , istället för ett vanligt skriv inlägg, spännande va !?  Ha en bra dag! :)
 
Jag just nu, & Victoria i bakgrunden , hehe :)

Ridning tillsammans med Victoria

Det fick bli en en låång uteritt idag på ca 1timme & 30min , jag & Victoria red som sagt tillsammans ikv, hon red Macke & jag red Palle. Det blev endast skritt idag , eftersom Victoria red barbacka på Macke, & han är inte den skönaste att trava barbacka på. Vi red inte uppmot berget som jag skrev i förra inlägget , utan vi red istället På klissvägen & vände då vägen tog slut , sedan upp sörnackstavägen & vände då vägen tog slut. Både Macke & Palle var väldigt fjantig för små saker, ett streck på vägen kunde vara livsfarligt , haha. Sedan har jag aldrig fått drivit fram Palle så mycket som jag fick göra idag , jag vet inte , han var seg , men ändå pigg. Det hjälpe ju inte precis att jag hade gummistövlar på mig idag då jag red, jag kom inte åt skänklarna så bra. Hästarna skötte sig annars kanon & jag är mer än nöjd över denna ridtur , & även Palle verkade vara väldigt nöjd efter en långt uteritt. Som tur var så slapp vi regnet , hehe. Vi fick istället rida i dimman , kan inte säga mer än att det var en underbar ridtur! Det uppskattas verkligen att vi får låna Macke ibland för att kunna rida tillsammans :)
 
 

See you soon

Nu drar jag iväg till Ica en sväng för att hämta ut ett paket från Hm , därefter cyklar jag & Syrran upp till stallet för att rida , & se där, solen skiner upp , men vi får väl se hur längre de håller i sig :) Hörs
 

Ändrade planer

Haha, ovanligt att planerna ska ändras från dag till dag. Nu skickade Gussie ett sms till mig & sa att hon inte kunde rida idag, så jag & Victoria fick erbjudan att låna Macke idag istället , awsome! Då rider Victoria Macke & jag Palle, vi tänkte rida uppmot berget i skogen på en skogsstig där. Jag hoppas då att det inte regnar för stunden vi rider, man blir så blöt & just nu står det som spön i backen.  Det fick det bli en dag i stallet trotts allt, men det är bara roligt! Klockan är redan 14 , vart har dagen tagit vägen ?

Woho

Jag kom in på mitt förstahandsval , bättre sent än aldrig!! :D
 

Lite mer om mig & hästen

Namn : Linda Gissberg
Ålder : 16år
Längd : 1.79cm
Bor : Sundsvall
Familj : Mamma, pappa, Victoria , fiskarna & hunden Lisa
Favoritfärg : Svart
Favortimusik : Jadu , allt som spelas på radion.
Favoritserie/pogram : 90210 , The vampire diaries , CSI , & Criminal minds
Bästa måltiden på dagen : Kvällsfika, helt klart
Bloggar jag följer dagligen : http://minfux.blogg.se/ , http://kenzas.se/ , http://goldenhorses.blogg.se/ , http://stallpäärni.se/ , http://darios.se/
Häst : Magic by mistake ( Palle ) , född 2001
Färg på hästen : Palle är brun & har en stjärna i pannan
Höjd på hästen : 1.69cm
Ras på hästen : Han är en Finsk varmblodig travhäst
Framtiden : Jag tänkte utbilda mig som sjuksköterska på Västermalms gymnasie i Sundsvall , & senare i framtiden jobbar jag inom sjukvården & liver livet någonstarnas.
Hur länge har jag ridit ? : Jag har ridit i ca 8år , ridskolan 4år , & medryttare 3år , för ca 1år sedan fick jag & Victoria ( Syrran ) en häst tillsammans ( Palle )
Varför började jag rida ? : Jag vet inte riktigt , hästar har någonting speciellt, '
Glass / Godis
Rida ut / Paddock
Helskodda ridbyxor / Oskodda ridbyxor
Tv / Dator
Stan / Birsta
 
 
 
 
 
 

Victorias riddag

Uppe med tuppen idag, det regnar idag igen. Så ja , idag vet jag inte alls vad jag ska hitta på , det är Victoria som rider Palle idag, jag tror att hon ska rida med Gussie & hennes häst Macke idag på eftermiddagen. Därmed blir inget stall för mig ikv. Det är inte alls roligt då det är sånt här väder hela tiden, det är riktig svensk sommar. Vi får hoppas på bättre väder till veckan. Bloggar mer senare / Linda G :)
 
 
 
 

Mål med Palle

Jag tänkte att ni kanske skulle vilja veta ifall vi tänkte utbilda Palle riktigt eller hur vi gör. Man kan inte säga att vi har några speciella mål med Palle, utan jag har honom mer som en skogsmulle ( & Palle älskar det), & Syrran fokuserar väldigt mycket på markarbete/ NH. Mitt största intresse inom ridsporten är att bara få rida ut i skogen & mysa i det fina vädret med hästen. Naturligtvis så tränar vi på saker som behöver förbättras, som att Palle inte ska dra tyglarna ut handen på mig, det är någonting han har börjat nu, bara för några dagar sedan. Han kanske inte gillar bettet, eller vad kan det bero på ?  Han går på ett vanligt 2-delat bett. Iallafall , vi började träna för tränare & sånt, men det är verkligen inte min grej det där med att träna i paddocken, men samtidigt kan det kanske vara bra för Palle att tränas & utbildas riktigt. Det är svårt det där! Jag har en ånger som är enorm , just under den tiden , då vi satsade på att utbilda honom, så fanns det dragkamper , hjäptyglar , & snodd med i bilden.  Fyfan, hur kunde vi !? Det var ett bra tag sedan allt det där försvann, ca 6månader sedan. Som tur var förstod vi tidigt att det kanske inte var det bästa sättet att utbilda en häst på. Snodden använde vi max 2gånger, hjälptyglar några gånger. Det var inga längre perioder , men det är ändå en grej man får dras med ... & det känns underbart att det är borta!
 
Jag älskar dig , min underbara häst! ♥♥♥

Nya blogg.se

Jag älskar nya blogg.se , bara att kunna ladda upp flera bilder samtidigt är super bra! :D Vad tycker ni, gillar ni nya blogg.se ?

Kommer inte på någon rubrik.

Sorry , för att jag har varit lite frånvarande från bloggen ett tag, men det har inte hänt speciellt mycket i mitt liv sedan måndags, hehe. Palles vila upphörde igår , då jag & Syrran tog en prommis med Palle genom skogen , på ca 30min. Idag kom jag & Victoria till stallet runt 12, hovslagaren kom & skodde Palle & även de andra hästarna i stallet på morgonen , vilket var toppen att det äntligen blev gjort. Hans hovar växer jätte fort nu på sommaren, vi måste se till att han skos minst var sjätte vecka nu under sommartiden. Hur är det för era hästar ?

 

Jag tog iallafall en ridtur efter skoningen idag. Jag bestämde mig för att rida en sväng upp mot sörnacksta , jag travade en hel del, speciellt upp, sedan blev det mest skritt På tillbaka vägen. Jag vet inte hur många gånger jag kan nämna det i varje inlägg, men jag är sååå stolt & det är så roligt att han har så lugn & fin trav nu. Jag kan lixom trava på långa tyglar & Palle travar ändå i samma lunga takt. Om jag ska sammanfatta ridningen idag , så tyckte jag att det gick helt okej. Det kommer alltid finns saker jag är mindre nöjd med, & idag var det väl att jag inte fick till stanningarna så bra , han drar lixom tyglarna ur min hand. Inte Ok! Men vi får jobba mer med det helt enkelt. Annars så gick det toppen! Men fyfan för vädret , regn , regn , & åter regn. Det räcker med regn max 2dagar i veckan, inte hela veckan. Det finns inte så mycket att göra då det regnar så här flera dagar på rad.  Men nu ser jag att solen sken upp , jag hoppas att det håller i

 


Jag är med och tävlar ...

.. Om ett super snyggt Scapa Sports schabrak från Tophorse.se . Klicka HÄR eller på bilden nedan för att komma till tävlingen.

 


Nu stallet .

Usch, vilket tråkigt väder det är ute idag , men samtigt skönt då det har varit sol & varmt en hel vecka nu. Jag & Victoria drog ner till stan idag för uttligare en dag med massa shopping , hehe. Gatufesten är över & det var nästan tomt med folk på stan , skönt! Vi kom hem från stan för ett tag sedan & har precis ätit middag, så nu drar jag & Victoria upp till stallet för att ha insläpp samt fixa & mysa med Palle :)

Ny blogg.se

Nu har min blogg.se hemsida äntligen uppdaterats till en nyare version, det var på tiden va ? Det är skönt med lite nytt & inte samma hela tiden. Jag har inte hunnit kika igenom den nya version så mycket, men jag ska nog gilla den! :D


Birsta , stallet , gäster

Jag & familjen for till birsta någongång mitt på dagen , & har nyss kommit hem. Det blev lite shoppande för mig, Bla. en ny plånbok , bikini , lotion osv. Jag & Victoria åker upp till stallet om någon timme , på kvällen får jag gäster & måste därför vara hemma hela kvällen. Palle har som sagt sin sommarvila nu & det kommer därför inte bli så mycket bloggande för min del de närmsta dagarna, men självklart ska jag försöka hitta på någonting att blogga om lite varje idag. Nu tänkte jag dammsuga & städa lite , puss


Jag klarade det!!! :D

Idag gjorde jag mitt nationellaprov i matte , 3sidor långt prov, det var kämpigt , men jag klarade det!!!! Nu har jag ett mycket efterlängtat sommarlov framför mig + att jag kommer in på de gymnasiet jag vill komma in På ( Vård & omsorg på Västermalm ) Nu tänkte jag bara njuta och ha det bäst :D

Ridningen igår gick bra, så idag börjar Palles sommarvila, ca 4-5 dagar framåt. Linda i stallet är gullig & tar hand om Palle idag, så både jag & Victoria blir hästledig idag. Toppen , för nu ska jag ut och sola och bara njuta av vädret & framförallt ledigheten! :D :D

Birsta , here we come

Vilken bra dag det har varit idag , och den verkar bli ännu bättre! Nu ska jag bara få i mig lite mat sedan drar jag & Victoria iväg till birsta för att shoppa i finvädret! Senare ikv tar vi bussen från navet och åker direkt upp till stallet, jag antar att vi kommer hem ganska sent ikv. Så vi hörs imorgon :)


5 juli , 2012

Godmorgon! Solen ser ut att skina ordentligt idag, samt att det verkar vara varmt ute, härligt! Nu är det bara idag & imorgon kvar av denna sommarskola , sedan har jag SOMMARLOV , hihi :D Fast nu gäller det bara att jag klarar Mattenationella oxå ... men det ska jag nog fixa. Som sagt så funderar jag på att rida idag igen bara för att både jag & Palle ska bli nöjd innan hans sommarvila, Palle är nog nöjd ändå bara han får maat, men jag känner att det måste bli bra! Så jag drar upp till stallet senare ikv, och se till så att jag inte klantar till det :) Det blir nog toppen de! Ne, nu måste jag skynda mig. Ha en bra dag!

Jaaag blir så less på mig själv!

Det finns ingenting mer att skriva om denna ridtur, förutom att det inte kunde ha gått sämre än vad det gjorde idag. Jag hade tänkt mig en mysig ridtur så här innan Palles lilla sommarvila , men inte fan blev det det. Det har varit en super bra dag idag , men ändå ska jag ställa till det. Jag red ju som sagt upp mot kliss & vände då vägen tog slut , Palle var pigg idag, och jag hade väl inte det bästa tålamodet för att sköta det På bästa sätt , utan jag blev bara irriterad och less på allt. Palle var väldigt stark idag, vilket det hela inte ledde till något bättre. Då jag bad honom att stanna blev han stark & därmed blev jag oxå stark & drog tillbaka. Det va bara dragkamp hela tiden , ni anar inte hur dåligt samvete jag har just nu, att jag inte gjorde situationen bättre än den var ...  men i traven gick det iallafall mycket bra! Han travade lugnt & fint  , och gick ner till skritt då jag bad om det. Men annars blev denna ridtur bara skiit, jag funderar på att rida imorgon igen, bara för att både jag & Palle ska bli nöjd innan hans sommarvila.

Nu iväg till stallet

Nu maat sedan stallet , jag orkar inte cykla upp till stallet idag, är för trött och seg :( Men samtidigt ska det bli skönt att ta en ridtur efter en hård skoldag.


Haha, åh, bjuder på denna bild. Jag är såå trött!

Jag är med och tävlar ...

... Om ett par ridbyxor från Animo. Klicka HÄR eller på bilden nedan för att komma till tävlingen.


4 juli, 2012

Godmorgon! Har fixat till mig nu & ska snart bege mig iväg till skolan. Jag och Victoria drar iväg till stallet senare på kvällen (som vanligt), & det är jag som rider Palle idag , jag tänkte rida upp mot kliss en sväng, Kliss är bara en enkel grusväg som tar slut efter ca 3Km, då den tar slut får vända & rida tillbaka. Det blir nog mest skritt idag, möjligtvis att jag travar en liten sträcka. Imorgon börjar iallafall Palles lilla sommarvila, jag tror nog att han skulle behöva det i några dagar, 4-5 dagar. Värmen och solen tar väldigt hårt på han, han blir trött och seg. Så i helgen då jag nästan är hästledig tänkte jag passa på att fara till birsta och stor shoppa. Behöver ett par nya ridbyxor , träns till Palle , osv. Ne, nu måste jag skynda mig! Hörs ikv :)


Ridning tillsammans med Victoria

Åh, döda mig så jobbigt det var att kliva upp 06.00 imorrse , men samtidigt är det oxå lite mysigt att vara i stallet så där på morgonkvisen, det viktigaste var ändå att vi tog oss upp ur sägen och åkte till stallet för att fodra och släppa ut hästarna lämplig tid, och inte allt för sent.

Idag på kvällskvisten blev iallafall en riktigt mysig ridtur i kvällssolen tillsammans med Victoria som red på Palle , & jag som red Busan, vilket jag tyckte gick helt okej! Det var väldigt länge sedan jag red en häst som är så pass välutbildad som Busan är , vilken skillnad , haha. Jag tog även 2st galoppfattningar i början av ridturen, det var ett bra tag sedan jag galopperade riktigt På en häst, & vilken underbart känsla!! Sedan travade vi en hel del oxå, en till sak som känns ganska underbart är att Palle är så pass lugn och fin i traven nu , förr sprang han bara och trodde att det typ var en tävling när man red tillsammans med andra hästar, & det var inte så uppskattat. Både jag & Victoria red På längre tyglar resten av ridturen , därmed fick hästarna gå i sin egen tackt. Vi red en bit upp i skogen mot fågelberget, med mygg och bromsar som förföljde oss .. det är jobbigt då man får flugorna på köpet när man rider i skogen så där på kvällskvisten. Men soligt och fint vare iallafall :) Både Busan och Palle skötte sig super! Ne, satan vad trött jag är nu, kanske det dags för sängen ?



Sammanfattning av dagen , 2 juli

Herregud vad tiden har runnit iväg idag, klockan är redan 21 på kvällen, & det känns som att dagen bara ha försvunnit, men då antar jag oxå att den har varit rolig och bra, & det tycker jag verkligen att den ha varit, eftersom att jag fyller år, fullt ös hela eftermiddagen , mycket tårta och firande. Jag har fått mängder av fina presenter, Bla. Paris Hiltons nya parfym , massa pengar , blommor, svart nagelack , osv. Jag är riktigt nöjd! Men vilket jäkla väder det har varit idag, det har regnat till och från hela dagen.

Men nu till något helt annat. Victoria tog en skrittur på Palle idag genom skogen, enligt vad hon sa till mig så hade allt gått super, läs mer På hennes blogg om hur hon tyckte det gick lite mer detaljerat. Imorgon bär det iallafall av till stallet redan vid 06.00 på morgonen för att ha utsläpp av hästarna. Vi funderade även ett tag På ifall vi skulle rida då på morgonen , men jag har sommarskolan & vi skulle isåfall hade fått åkt upp till stallet redan vid 05.00 på morgonen, så ne. Linda frågade ifall jag ville passa på att rida Busan imorgon då hon är bortrest, och det gör jag mer än gärna! Jag & Victoria tar en låång ridtur tillsammans imorgon senare på kvällen :)


Vad skulle Palle massa i för färger ?



Ni måste väl ändå hålla med om att Palle är riktigt snygg i färgen brun, både på schabrak och täcken , eller vad tror ni att han skulle passa i för färger ?? Han är ju mörk så han lär ju passa i det mesta , men ändå. Det skulle vara roligt att se vad ni tycker. Jag själv gillar lite mer av den enkla varianten , svart , brun , & inte så mycke konstigheter. Men tex. På svarta hästar tycker jag att det är det väldigt fint med färgglada färger! Men som sagt, det skulle vara roligt ifall ni skrev en komentar och tyckte till :)

2 Juli 2012

Godmorgon! Vaknade nyss av att solen sken in genom fönstret, härligt! Kanske den riktiga sommaren stannar denna gång ? Jag ska alldeles strax bege mig mot skolan, Victoria åker upp till stallet nu för att träna ledarskap med Palle i paddocken. Efter att jag har slutat skolan , kl 14, kommer det några släktingar/vänner hit för att fira mig, då blir det tårta och gofika. Senare på kvällen drar jag & Victoria upp till stallet igen för att ha insläpp av hästar :) Ha en bra dag allihop!


1 Juli 2012

Förlåt för att bloggen har fått lida idag, men ändå har jag inte gjort något speciellt, vilat och bara tagit det lugnt hela dagen. Jag och Victoria for upp till stallet runt 15 tiden idag på eftermiddagen. Palle verkade ha lite överskotts energi då vi hämtade han i hagen idag, han sprang runt som en tok, bockade och hade sig , hehe , han kanske bara va på bushumör. Iallafall så var det jag som red Palle idag, vi bestämde oss för att vi skulle ta en klätterridtur uppför sidsjöbacken , då det inte var så varmt ute samt att det fläcktade lite. Jag tycker att ridandet har gått ganska bra idag , det blev för det mesta skritt ,  men även lite trav mellan varven. Lite mindre bra var det nog då det började spöregna , när vi nästan Precis hade kommit uppför backen , inte så roligt! Vi hade minst 30min kvar att rida. Både hästen , jag & Victoria blev blöt igenom allt , och kallt blev det. Men ja, sånt händer. Nu sänger ner här och säger godnatt! Bloggar mer imorgonbitti , för då är det nämligen min födelsedag :D Woho , 16år denna gång.


Bild från idag, då vi precis hade kommit uppför sidsjöbacken :)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu