Ledarskaps träning i paddocken


Victoria körde lite ledarskap träning med Palle idag :) Se På filmen ovan som är från idag.

Ändrade planer

Ja, ni läser ju rubriken själv, det blev ändrade planer idag igen pågrund av att Tilda inte har hört av sig på hela dagen, jag har försök att få tag på henne , men hon svarar varken på mobilen eller facebook. Men jag måste i vilket fall åka upp till stallet, så jag och Victoria drar upp till stallet nu & tar upp Palle till paddocken för att trickträna. Vi tar med oss kameran för lite fotografering och filmning. Det var väldigt synd att det inte blev något ridande tillsammans med Tilda, jag hade verkligen sett fram emot det ... men men , få se ifall det kanske blir någonting imorgon istället. Hare bra! Bloggar mer ikv.


Regn , buhu :(

Det spöregna här i Sundsvall just nu , vi får hoppas på bättre väder imorgon kväll då jag ska rida med Tilda och hennes häst Kimpan uppför sidsjöbacken ( De visar sol framåt kvällen iallafall ) Det blir första gången vi rider tillsammans trotts att hon har hennes häst backen ovanför mitt stall, där vi har Palle, det ska bli himla roligt :D Hoppas att Palle är på bra humör , så att han sköter sig och inte blir att för pigg. Ne, nu sätter jag på Tv:n och myser framför den och ser framemot en toppen dag imorgon, & en mycket efterlängtad soovmorgon!!! :D :D


Början av ett trick på komando

Såja, nu är jag hemma från stallet igen. Palle fick som sagt en vilodag idag , vi gjorde inte så mycket med han idag, borstade på han lite samt fixade hans foder. På filmen nedan så ser ni hur Palle börja kunna ett litet trick på komando ( Jag vet inte vad man ska kalla detta , men ett trick är det ) det är iallafall en början få jag hoppas! Victoria är väldigt intresserad av att "lära Palle trick på komando" eller vad man nu ska kalla det. Det är ju super! Själv har jag liiite för dåligt tålamod för sånt, men jag tycker det är jätte roligt då hästen kan massa tricks , hehe. Buga är oxå ett trick Palle är nära på att kunna :)


Tradera

Sitter och kikar runt lite På www.tradera.com , jag har hittat 2 helt nya schabrak som jag är riktigt sugen att buda på, eftersom att jag inte är myndig än (Vilket man måste vara för att buda) så ställde Carro upp och tänte hjälpa mig med det. Är inte riktigt säker än, men det lutar iallafall åt de hållet , hihihi :)

Palle vilar idag ( Tidsinställt inlägg)

Woho , idag är det Fredag. Just nu sitter jag på sommarskolan & räknar matte, ( haha, ovanligt att jag nämner sommarskolan i nästan varje blogg inlägg ) Jag har typ haltat fram hela dagen, pågrund av att jag har fått skavsår av ny skorna, inte så skönt. Palle vilar iallafall idag , jag & Victoria åker upp till stallet senare på kvällen för att ha insläpp av hästar samt fixar till Palle , mocka och greja. Ifall jag hinner tänkte jag även filma/visa er ett litet trick som Palle börjar lära sig på komando, spännande vaa !? ;) 
 

De nya schabraken



På bilderna ovan så ser ni hur schabraken vi köpte på hööks i tisdags ser ut på hästryggen med sadel. Jag kan säga att jag är mest nöjd med det blåa schbraket, men även det vinröda överraskade mig lite, dock så såg det lite litet ut på han från längre avstånd. Vilket schabrak tyckte ni han Passade bäst ? :)


Ridning med Victoria

Nyss kommit hem från en mycket härlig ridtur tillsammans med Victoria som red på Macke, vi red uppmot berget i skogen på en skogsstig , min favorit runda. Det blev endast skritt idag, eftersom att Victoria red barbacka på Macke ( Han är verkligen ingen skön häst att trava barbacka på , hehe ) Allt gick som det skulle, Palle var väldigt nyfiken , pigg och tittig idag , vilket han ofta brukar vara, men extra mycket idag. Jag red han på långa tyglar nästan hela vägen, och därmed fick han gå i den takt han ville :)




Det suger verkligen att det inte är något ljud på kameran ... :/

Ändrade planer

Som rubriken lyder så blev det lite ändrade planer för oss, jag fick precis ett sms av Gussie , hon skrev att hon inte kunde rida ikv , så istället fick Victoria ett erbjudande om att rida Macke, och det funkar lika bra för mig, så så får det bli. Nu drar vi till stallet, jag har ingenanning om vart vi ska rida, vi tar det som det kommer. Bloggar mer ikv :)

dfvghjk

Jag känner att jag är väldigt bra på att komma på rubriker, hehe ... Iallafall , efter att ha jobbat stenhårt med matten på skolan idag så kan man verkligen behöva en mysig ridtur i solen. Jag och Gussie bestämmde oss för att vi skulle ta en ridtur tillsammans ikv. Just nu sitter jag och kikar på 90210 , om ca 2timmar beger jag mig iväg mot stallet, allså vid 19 tiden. Jag tänkte även visa er hur de 2 nya schabraken såg ut på hästryggen med sadeln :)

Victorias riddag uppför sidsjöbacken

Idag var som sagt Victoria om red Palle uppför sidsjöbacken, det gick verkligen super! Till och med jag är mer än nöjd :D Läs mer på hennes blogg om hur hon tyckte det gick. Just idag kändes det extra jobbig att gå uppför sidsjöbacken, det var nog det jobbigaste jag någonsin har gjort , eller kanske inte, men jobbigt vare. Det kan ju kanske bero på att det var det jäkligt varmt ( Det kanske inte var den bästa dagen att rida uppför sidjöbacken på) jag blev jätte turstig och jag har absolut ingen kondis , hehe. Men det är för Palles skull, Victoria har ingen lust att rida uppför själv, men jag följer gärna med upp då det är lite svalare ute & då jag har lite vatten med mig, det är väl ändå drygt 5km runt :)



2st bilder från idaag :)


Sommarskola

Godmorgon! Härligt att vakna upp med skinade sol ute! Om ca 1 timme är jag på väg ner till sommarskolan för att plugga stenhårt med matten. Då skolan slutar vid 14, går jag hem och äter någonting sedan drar jag och Victoria vidare till stallet för att rida och även ta in hästarna, det är hon som rider Palle uppför sidsjöbacken idag. Jag tänkte följa med henne och jogga brevid :) Ne, nu måste jag hoppa in i duschen och sedan frulle.


Bjuder på denna bild, trött och ny vaken tjej ;)


Dagens fråga

Vilken tid på dagen är du helst i stallet ?

Jag ska nog säga att jag helst är i stallet på kvällen/sent på eftermiddagen. Då tar jag in Palle , rider , och sedan lämnar jag han inne resten av kvällen :)

Victorias riddag

Idag var det Victoria som åkte upp till stallet för att ta hand om Palle, hon åkte upp någongång mitt på dagen då jag var på sommarskolan, så jag kunde inte hänga med. Men hon tränade iallafall lite ledarkap med han i paddocken i ca 20min. Kika på hennes blogg ifall vill veta hur det fick osv , men enligt henne så hade det gått super bra! Jag blev då hästledig idag, väldigt skönt! Det kanske behövs ibland, iallafall minst 1gång i veckan.

En kort sammanfattningen från gårdagens ridning. Det var jag som red Palle igår , jag red i skogen uppmot fågelberget , sedan vände jag efter ca 2km och red samma väg tillbaka. Det blev mest skritt eftersom underlaget inte var det bästa att trava på, men då det var bra underlag passade jag på att trava. Palle börjar få riktigt fin trav nu , lugn och fin. Det är så kul! Iallafall så gick allt som det skulle, väldigt bra! En sak som jag börjar få dåligt samvete över är att han inte alltid stannar då jag ber han om det, så istället blir det lite dragkamp. Någon som har ett bra förslag för att slippa det ? Det är väldigt få gånger då han inte stannar, utan han stannar nästan alltid när man ber om det, men ändå ... När det väl gäller.


Shopping på hööks

Idag hämtade Victoria , mamma, & Pappa upp mig på skolan för att sedan åka till birsta för att shoppa lite på hööks , måste ju passa på nu medan det är rea ;) Det ni ser på bilderna nedan fick vi med oss hem. Jag var väldigt tveksam ifall jag skulle köpa det vinröda schabraket eller inte, men det fick följa med hem iallafall , hehe. Tror att det kan bli bra! Sedan fanns det så mycket annat jag oxå ville ha, som tex. Ett brunt vintertäcke, ett limegrönt regntäcke osv. Täckerna skulle vara såå snygg på Palle! Vi har ju redan 1 regntäcke, och 2st vintertäcken, fast kan man få för mycket av hästsaker ? Få se om jag kanske köper det då jag fyller år :)







Prommis

Det blev en mysig kvällsprommis idag med Palle, Macke och Molly som körde vagnen. Finns inte så mycket att skriva om, förutom att allt gick som det skulle. Palle blev lite stressad då molly ibland försvann bakom kurvan, men annars gick allt bara bra! Vi tvättade ju även ett regntäcke idag, gud vilken skillnad det blev på det, haha :P Ni ser ju själva på bilderna nedanför , det är ju som nytt igen. Tror att jag ska passa på att tvätta Palles stalltäcke imorgon inför den kalla vintern.







Lite bilder från idag :)

Stängt

Stan var stäng idag , det var bara Åhlens som var öppet så det blev tyvärr inget köp för mig idag, men nu drar jag mig iallafall mot stallet. Tjao ;)


Staan

Nu drar jag ner på stan med mamma i finvädret för att kolla efter ett par sommarskor, ballerinaskor eller nåt. Jag och Victoria cyklar upp till stallet senare ikv , mellan 17-18. Det är hon som rider Palle idag, antar att det bara blir en enkel skritttur på 30min. Vi tänkte även tvätta, iallafall ett regntäcke idag , dom har skaffat en tvättmaskin i stallet ifall man behöver tvätta täcken, schabrak , eller någonting annat. Det är ju super! :D Bloggar mer ikv.


Film

Har jag visat er den underbara filmen Carro gjorde till mig för ett tag sedan ? :D Älskar den!





Ridning uppför sidsjöbacken

Jag hinner inte skriva nå längre inlägg nu om hur det gick idag, eftersom att min dator snart är slut på batteri , men jag tycker att det har gått ganska bra! Lugn skritt och lugn trav, han var därmed inte överdrivet pigg. Jag tror att Palle känner sig lugnare då Molly är med och går/travar brevid, han blev däremot väldigt irriterad på alla flugor som var i skogen, trotts att jag sprayade med flugmedel innan vi red ut. Ibland kunde inte stå still 2sek innan han skulle börja gå igen, det var väl bara de som gick dåligt på denna ridtur. Det blev lite dragkamp ... Vi var ute och red ca 1 timme och 30min :)




3st bilder från idag :)

"Tagga sidsjöbacken"

Nu drar jag snart till stallet för att rida Palle uppför sidsjöbacken , Victoria tar med sig Molly och går :) Bloggar mer ikv.


.. Inte som planerat ...

Som rubriken lyder så blev midsommaren igår verkligen inte som planerat , dagen började varken bra eller slutade bra (Lite privat) Jag, Victoria och Carro cyklade iallafall upp till stallet ganska sent På kvällen , men det blev varken något fotade eller filmande. Utan jag travade med Palle upp mot sörnacksta och vände då vägen tog slut, väldigt lugn och fin trav upp. Därefter vände jag och skrittade tillbaka , mot paddocken. Det var meningen då att vi skulle fota lite i kvällssolen , men då hade Victoria och Carro fixat fram lite markbommar som dom ville jag skulle skritta och trava över, och även försöka fatta galopp efter bommen. Men jag är så rädd för att jag ska göra fel , dra honom för mycket i munnen, att han inte tycker att det är roligt osv. För mig gick det så jäkla bra tills jag kom till paddocken. Jag vet ärligt talat inte vad som gick fel i paddocken , det kändes bara som att allt jag gjorde blev fel .. Men ja, det kan ju inte alltid gå jätte bra!


Midsommmar!

Glad midsommar allihopa!! :D

Glöm inte att komentera!!

Jag har en del besökare på bloggen, men ni är riktigt dålig på att komentera .. Skriv en komentar lite då och då, det skulle verkligen göra mig mer pepp på att blogga!! ;)

Victorias riddag

Det har varit lite dåligt med uppdatering här på bloggen idag , men det beror på att jag har varit på sommarskolan nästan hela dagen & inte riktigt haft tid för att blogga . Jag & Victoria for till stallet senare på kvällen för att ta in hästarna & även rida. Det var Victoria som red Palle idag, vilket jag antar gick helt ok. Imorgon är det jag som tar hand om Palle, är inte säker på ifall jag tar mig en ridtur eller inte , men bilder kommer ni iallafall få från sommarhagen eftersom att jag tänkte ta med mig Carro upp till stallet som fotograf, så förbred er för en bildbomb!! :) Godnatt


Mys




Uppdatering

När tänkte min blogg.se uppdateras ny ?

Till salu




Brunt ponny träns (Bruna tyglar medföljer)


Ett rakbett 11,5
2-delar bett 10.5


Svarta Ponny benskydd

Sommarskola

Nu drar jag iväg till sommarskolan för att få G i matte. Jag som egentligen har sommarlov och inte ska kliva upp så här tidigt .. Hur tänkte jag ? Hur som helst , Palle vilar idag, eftersom att han har gått hela veckan. Jag åker till stallet senare på kvällen och fixar till honom, mocka och greja :)


Ridning med Gussie

Red som sagt med Gussie idag. Vi bestämde oss för att rida uppmot berget i skogen på en skogsstig där. Jag tror att den skogsstigen har blivit min favorit runda, ridturen bjuder alltid på lite av varje. Klättring, hårt och mjukt underlag , stenar , stockar & rötter. Det blev mest skritt idag men även lite trav mellan varven, & jag blev väldigt förvånad över hur lugn & samlad trav hästarna travade brevid varandra, med tanke på att dom brukar bli helt frustrerad då den ena travar före eller brevid. Men det har väl blivit bättre, och det är ju kanon! :D Jag är mer nöjd över denna ridtur, trotts att det stod som spön i backen. Palle var nog lite mindre nöjd eftersom det regnade, hehe. Men det är väldigt sällan jag är så nöjd, utan det ska alltid finnas saker man är mindre nöjd över. Så ne, jag är nöjd! :)




See you soon

Har Precis kommit hem från hööks efter att ha varit och inhandlat en svart sadelgjord, hoppas bara att den passar nu. 130cm borde Passa ?? Nu hoppar jag i ridkläderna & drar iväg till stallet för att rida ut med Gussie & hennes häst, Macke. Vi får hoppas på det bästa vädret, har regnat lite till & från här i Sundsvall idag. Jag bloggar mer när jag kommer hem igen :)

Några bloggar jag följer

Dessa bloggar nedanför läser jag daglingen och kan verkligen rekomendera dem :)

http://minfux.blogg.se

http://goldenhorses.blogg.se/

http://kenzas.se/

http://darios.se/

http://nellieberntsson.se/

http://stallpäärni.se/

Dagens fråga

Paddock eller rida ut ?

Jag föredrar helt klart att rida ut, jag och Palle är riktiga skogsmullar, hehe :D


Vad vill ni läsa om ??

Åh, jag så pepp jag är på att blogga just nu, men vet inte riktigt vad jag ska blogga om ? Några förslag ? Det är ni som bestämmer om vad ni vill läsa om , och jag ska göra så gått jag kan :)

Imorgon ska jag iallafall först och främst åka till hööks och inhandla en ny sadelgjord och en flygluva, sedan vet jag inte riktigt, men någon tid på dagen ska jag iallafall dra iväg till stallet och rida Palle. Om dagen bjuder på bra väder (vilket jag hoppas på)  följer Carro med och fotar lite i sommarhagen osv , men ifall det regar och är surt väder så rider jag nog ut en sväng med Gussie och hennes häst, Macke :)


Ny sadel, tralalala :D

Vi var till hööks igår och inhandlade en sadel som vi har letat efter 1/2 år nu , snart. Det blev en ny syntet sadel från Hööks av märket T4 Thorowgood , Allroundsadel. Det är verkligen en sadel jag kan rekomendera. Palle har ingen besvärlig rygg att hitta en sadel till , men den ska även passa oss. Vilket sadel vi köpte igår gjorde, den passar både oss och Palle kanon bra! Underbart! :D




Sidsjöbacken

Jag vet inte ifall jag orkar skriva något längre inlägg nu. Men Vi drog iallafall till stallet framåt kvällen då det var svalare ute. Victoria som red Palle uppför sidsjöbacken, och jag tog med mig kameran och gick brevid. Snacka om att jag blev anfådd uppför backen , haha! Ni får läsa mer På Victorias blogg om hur det gick , men allt gick super, inga konstigheter. Vi har gjort upp ett litet schema som vi tänkte försöka följa framöver, iallafall till vintern.

* Rida uppför sidsjöbacken 2dagar i veckan
* Rida barbacka 1dag i veckan
* Vila 1-2 dagar i veckan
* Rida på en stig i skogen 1dag i veckan
* Och resten av veckan , får vi se.

Hur tycker ni det låter ?


1 bild från idag :)

Presentation

Jag: Jag heter Linda Gissberg, 16 år. Är bosatt i Sundsvall. Jag har ridit och suttit på en häst sedan 9 år tillbaka. För som alla vet har ju hästfolk miljoner olika åsikter. Då är det bra att ha lite egen koll. Mitt hästliv började på ridskola och sedan på lite olika medryttarhästar, och efter snart 9år fick jag och min syster en egen häst tillsammans. Men vi såg till att ha kunnigt folk omkring oss och ta reda på allt vi kunde och behövde veta. Hästen vi köpte för nu 1år sedan , heter Madic by mistake , men kallas för Palle  


Hästen: Palle 11 år. Han är av rasen varmblodstravare. Vi köpte honom som sagt för 1år sedan. Han gått på travet nästan hela tiden , framtills vi köpte honom. Aldrig galopperad på, eller minsta dressyrriden. Omskolningen sköter vi själva, Vi är inte så mycket för att träna och utbilda utan Palle har vi mer som en skogsmulle. Rida ut i skogen och bara mysa!

Mitt val av bloggnamn brownstar har en baktanke oxå, han har nämligen en stjärna På Pannan och han är brun i färgen. Palle är väldig snäll, han har ett väldigt bra syke. Men alla har väl sina dagar som när han kan vara riktigt pigg och jobbig. Palle var verkligen ingen lätt match då vi precis hade köpt honom , han var oerhört pigg och allmänt jobbig, och jag gjorde nog inte det bästa av situationen heller vilket jag ångrar jätte mycket. Men om detta inte hade hänt så kanske vi inte hade varit där vi är idag.


Förlåt för jätte dålig uppdatering ..

Ne, nu tänkte jag på riktigt ta tag i mitt bloggande. Jag vet att det har varit sämst uppdatering dom senaste månaderna. Men jag har varken haft så stor lust att blogga eller tid att blogga, men nu så. Det kommer bli riktigt spännande för både mig och för er att läsa om min och Palles utveckling tillsammans , jag lovar! Det ska jag se till att det kommer att bli. Det kommer att bli så mycket roligare att blogga nu när sommaren är här. I vintras och tidigare i våras hade det varken tinat fram ridvägar eller paddock. Då red man bara samma gamla väg varje dag, och då fanns det heller inte så mycket att skriva om Jag ska även försöka få Carro att fixa en ny design till denna blogg nu i veckan. Ni kanske vill en ny presentation av mig och Palle så länge ? :)



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu