Fundering ..

Jag har funderat mycke på om ridning verkligen är min grej. Och jag har kommit fram till de att, träning, såsom dressyr och hoppning inte alls riktigt är min grej. Men jag ÄLSKAR verkligen att bara sitta och mysa på hästen och rida ut en härligt skogsridtur, och även att träna hästen från marken! Jag tror vi kommer att använa Palle mer som "skogsmulle" och inte träna en massa. Visst är det viktigt att träna grunderna och musklerna på honom , det är viktigt att utbilda honom så han får den träning han behöver. Men inte till dressyrhästen eller hopphästen.

Tack!

Tack för alla era fina och underbara komentarer! Dom uppskattas verkligen! :) ♥♥

Regn = Blää

Jag som hade hoppats på att få plumsa lite i snön med Palle idag . Men icke sa nicke! Istället ska det regna. Vad less jag blir! Aja, om vi har tur så kanske det börjar snöa till helgen igen. Idag red jag iallafall upp mot sörnackstavägen, sedan svängde jag även in och red ett varv runt travbanan. Jag red ut honom kravlöst idag, red på lång tygel nästan hela vägen.  Det var även lite halt,  men som tur var hade dom grusat vägen, och Palle skoddes ju imorrse satt han hade nya och frächa broddar på sig! Imorgon är det också jag som rider Palle. Då slutar jag skolan jätte sent så då får jag rida i mörkret .. Då är det reflexer och grejer som gäller!


Bild från idag :)


Extra vilodag för Palle

Efter skolan så åkte jag och Victoria upp till stallet . Det började ju regna,  så det blev massa kramsnö och sedan så blev det även lite halt. Palle har just nu varken snösulor eller tillräckligt med broddar under hovarna. Så han fick en extra vilodag idag. Vi mockade och greja istället. Imorgon ska han skos. Så jag åker upp till stallet efter skolan och rider Palle, plumsa i snön lite :)

Palle vilar idag

Ja, som rubriken lyder, så får Palle en vilodag idag. Det behöver han nog! Jag har nästan Precis kommit hem från skolan nu, så Pappa kör upp mig till stallet om ca 1 timme. Jag tar nog in Palle från hagen och myser lite med honom, sedan ska jag även mocka och greja. Imorgon rider Victoria han, jag kanske följer med och gå med Molly brevid :)

14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

I stallet så är det det vanliga arbetet såsom mockning, höpåsefyllning, insläpp på kvällen, sopa efter sig osv. Ryktar gärna Palle och sedan är jag ute och rider honom.

Annars så är det skola, läxor, (Och givetvis datorn) ;)

Ridning med Linda

Jag red ju som sagt med Linda och Busan idag på morgonen. Det var super mysigt! Vi red lite i skogen, det va massa nysnö på träden och backen, mysigt! Jag tränade på samma sak som jag gjorde sist då jag red med Linda.  Ställde honom, sedan måste jag forsätta träna mycket på att slappna av i hela kroppen och vara mjuk i handen. Jag sitter typ som en staty på hästen, haha! Inte bra! Stackars Palle som få ha min hand i tygeln! Jag vet inte varför jag blir så där hård och stum. Men det är en sak som jag måste tänka på varje gång jag rider. Vi tränade även på att Palle ska stanna då jag säger till honom, och han ska stå still där tills jag säger att han ska gå. Han har inte riktigt de tålamodet att stå still, utan han vill bara gå sin väg. Men efter ett tag så lyssnade han på mig ganska bra. Då han inte alls lyssnade på mig gick jag runt i cirklar tills han lyssnade på mig. Det funkar! Sedan tränade jag också på att han ska trava i samma takt som Busan, och hon travar sakta , hehe. Palle ska inte få braka iväg som han gör ibland. Han sticker aldrig, men han travar fort. Att trava sakta tyckte han va riktigt jobbigt! Palle var duktigt idag, han gjorde inget motstånd eller någonting. Vi var säkert ute och red 1 och 1/2 timme. Han va alldeles blöt och svettig då han kom in, hehe :)

12. Min favoritgren

Jag vet faktigst inte. Jag tycker både om hoppning och dressyr. Får man välja båda ? Men jag tycker även om att hålla på med hästen från marken. Jag ska försöka lära Palle att buga :)

Iväg till stallet

Jag fick kliva upp väldigt tidigt idag eftersom att jag ska iväg till stallet och rida med Linda vid halv 9tiden. Det är väldigt skönt att rida på morgonen. Visste ni att det har snöat ? Det är fulla backen med vit snö :D Jag kom precis hem från att ha varit ute med min hund. Så nu ska jag gå ner och äta frukost och sedan iväg till stallet.


10. 10 saker du inte visste om mig

1. Jag har tandställning

2. Jag bor i en villa

3. Jag har en hund

4. Palle är den underbaraste hästen jag vet!

5. Jag har inget tålamod

6. Jag är 1.77cm lång

7. Jag hatar gröt!

8. Jag åker slalom

9. Jag har 4st syskon

10. Nu ska jag gå ut med hunden

Blåsigt väder.

Jag hade ju som sagt tänkt att rida i paddocken idag, men det blev inget av med det heller. Det blåste ju mycket idag, så det hade tårkat upp en hel del. Paddocken var alldeles stenhårt och knölig. Det va inte alls nå roligt! Så istället bestämde vi oss för att rida en sväng runt travbanan. Eftersom att det blåste så mycke, så var han ganska spänd och tittig hela vägen. Han kunde inte riktigt slappna av. Han hoppade till sidan för nästan allt, det brukar han inte göra, han brukar vara hur cool som helst. Men aja. Annars så gick det bara bra! Jossan var ju så gullig att hon följde med att fota mig och Palle också, så jag har lite bilder att visa er :)








Ridning i Paddocken

Idag tänkte jag rida lite i paddocken och träna på serpentinbågar. Jag hoppas på att det går bra! Jossan följer också med och fotar och filmar. Det verkar väldigt blåsigt idag! Jag skriver ett inlägg senare om hur det har gått och så :)

9. Någon du skulle vilja byta liv med för en dag, och varför?

Jag har faktigst ingenanning!


Promenad med Palle

Vi tog en promenad med Palle ändå. Här får ni lite bilder :)






Förlåt för jätte dålig kvalite på bilderna ..

Fredag

Just nu sitter jag hemma hos Sofia och ska snart iväg till skolan igen. Det är bara 2st lektioner kvar, så efter dom åker vi upp till stallet och fixa åt Palle, mocka och greja. Han får nog vila idag, om vi inte tar en liten promenad med honom :)

8. Min största rädsla inom ridsporten

Det är nog ifall jag skulle ramla av och bli förlamad resten av livet, bryta nacken eller nåt.

Härlig skrittur!

Jag kom iväg ganska så tidigt till stallet idag med, satt jag hann rida medans det var ljust ute. Jag red själv idag, och det händer ju inte så ofta att jag gör det, men det va mysigt! Ibland är det härligare att rida själv. Det blev en lugn skrittur idag med, på ca 1 halvtimme. Det är så hårt underlag nu överallt och lite småhalt så där, så det va därför jag inte travade. Jag ställde inga krav på Palle idag, utan jag red med lång tygel nästan hela vägen. Det ända jag tränade liiite På var att ställa honom, jag ska lixom kunna vrida in hans huvudet mot mitt ben utan att han ska flytta sig till sidan, han ska bara gå framåt. Det gick faktigst riktigt bra! Åh, det va så härligt att rida idag! Det kändes ungefär som om det skulle vara vår, plusgrader och sool :)




3st bilder från idag :)

Svar på komentar

Jag fick 2st frågor som jag tänkte dela med mig utav här.

Hur hög är Palle ? 
Svar : Han är 1.69cm :)

Hur länge har du haft honom ?
Svar: Jag har haft honom ca 3 månader :)

Det är verkligen super roligt att ni komenterar :D

7. En sak som aldrig får hända!

En sak som aldrig får hända är om det skulle hända Palle någonting, någonting som han skulle få lida utav!

Ridning i skog och mark

Idag red jag med Gussie. Hon kom och hämtade upp mig efter skolan idag vid halv 2 tiden. Sedan for vi till stallet och fixade lite ,hämtade in hästarna från hagen och gjorde iordning dom. Det var himla skönt att få komma ut och rida medan det var ljust ute för en gångs skull! Eftersom att vi inte har några gatulampor på vägen så blir det kolsvart redan vid 3 tiden.

Idag blev det mycket ridning ute i skogen. Det behöver Palle, han har ganska dålig koll på sina tassar. Han snubblar och har sig. Han måste lära sej någongång att lyfta på tassarna, så det är bara att träna på! Vi brukar även träna mycket på att han ska trava över bommar i Paddocken. Det funkar super bra! Det är lite värre i skogen, hehe. Men han har blivit mycke bättre på att lyfta på tassarna sedan vi köpte honom! Ridturen gick iallafall bra, vi var ute och red ca 1timme. Det blev bara skritt idag, och inge trav. Han va lungt och fin! Han brukar bli lite piggare då man rider med andra hästar, men inte idag, skönt! Jag rider hellre en häst som är överdrivet lugn än en häst som är super pigg! :)


6. Alla hästar i stallet




Molly, Palle, Busan och Macke :)

Ingen ridning

Det blev ingen ridning för min del idag heller. Victoria åkte upp och gick en liten promenad med honom. Men imorgon ska jag upp till stallet och rida . Jag slutar skolan ganska tidigt så jag hinner att åka med 14.00 bussen upp till stallet. Det ska bli skönt att rida medans det är ljust ute för en gångs skull! Tycker ni det är mysigare att rida när det är mörkt ute ? :)

Jag är med och tävlar ..

...om ett schabrak från Rider by Horse! Klicka HÄR för att komma till tävlingen!



...om ett rött fleecetäcke från Hansbo! Klicka HÄR för att komma till tävlingen



.. om ett par ridbyxor från John Whitaker! Klicka HÄR för att komma till tävlingen!



Ingen ridning

Idag vilar Palle. Jag åker upp efter skolan och fixa till han, mocka och greja . Sedan kanske jag tar mej tiden till att massera honom lite. Jag fick ett tips utav Carro idag på hur man kan massera :)

Träning för Emma

Ïdag har jag tränat för Emma. Det gick väl så där måste jag säga. Jag måste verkligen bli bättre på att vara noggranare med vägarna jag rider. Vi tränade på serpentinbågar. Ni vet vad det är va ? Man rider ungefär som att det vore ett S, runt ridplan. Det låg bommar på båda sidorna längst kanten och koner i mitten av Paddocken. Jag skulle trava/skritta igenom konerna och sedan över bommarna. Det gick ganska bra i skritt, men i taven , haha! Jag tror inte riktigt jag har vant mej vid hur stor trav han egentligen har. Han har enorm trav. Den känns verkligen super snabb när man sitter på, hehe. Det blev lite snäft ibland och så där. Jag är även väldigt hård i handen när jag rider, och speciellt när jag ska trava. Det är inte bra, så det är en sak som jag måste träna på. Annars så gick det väl ganska bra. Det va mest jag som ställde till det idag, Palle skötte sig super bra! Film och bilder kommer snart :)


Smakprov från idag. Haha söötis :D

Snö-längtan

Nu vill jag verkligen att snön ska komma! Dels för att det är så mörkt ute på kvällen nu vid denna årstid, det blir lite ljusare då snön kommer och sedan att det är så himla mysigt! Längar ni också till snön kommer ? :)



2st bilder på mej och Macke från i vintras, bild nummer 2 ser lite mysigare ut va ? ;)

5. Favoritbilder jag tagit

Jag har inte tagit några speciella bilder. Jag tar med mej andra som fotar när jag rider eller nåt. Vi kanske kan ändra frågan till "Favorit bilder jag har" istället ? Det kommer också bli svårt att välja ut, jag har ju så många fina bilder! 







Härliga sommarbilder va ? Dom flesta bilderna här har Carro fotat :)

Du bestämmer över hästen!

Hästen ska inte få bestämma över dej, utan det är du som ska bestämma över hästen. Det blir lätt automatiskt att hästen tar över. Men det går ju inte! Jag vet några tips på hur man kan göra.

Det är inte hästen som är ute och går med dej, utan det är du som är ute med hästen. Om hästen skrittar vanligt i hans takt, så öka takten ifall han gå trögt, och ifall han går för snabb så sakta då in honom. Då är det DU som bestämmer hur snabbt och sakta han ska gå. Öka och sakta ner farten hela tiden, till och från. Han ska lyssna på dig. När du tycker det är läge att stanna , så stanna då. Gör ett streck och se till att du ska stanna just på de strecket. Då fattar han att "Aha, här händer det verkligen någonting" än att bara sitta och åka På hästen. Dom här tipsen är kanske bra om man precis har köpt en häst eller ska utbilda än, men dom går ju naturligtvis jätte bra annars också! Det är så små grejer , men det gör ändå så mycket i längden. Hoppas att det här gav er någonting! Kram Linda ♥


Dagens fråga

Hur ofta brukar du smörja din utrustning (Sadel, träns) ?

Själv så är jag riktigt kass på att smörja sadeln och tränset, hehe. Jag brukar kanske smörja 1 gång på 2 veckor. Om inte ens de. Egentligen ska man väl smörja varje dag efter ridningen ? Jag kanske borde bli bättre på det ? Men det är SÅ tråkigt! Sadeln går bra att smörja , men tränset är jobbigt. Vilken tur att jag har Victoria då som gillar att smörja! :D


Klättring uppför sidsjöbacken

Idag stod det som sagt klättring på schemat med Linda och Busan. Det va lite tveksamt ifall jag skulle rida idag eller inte eftersom att jag har varit sjuk hela veckan. Men äh, jag kan ju inte sitta inne hela dagen. Så jag åkte till stallet runt 13.00. Mockade och fixade till han.

Sedan när jag skulle ta in honom från hagen ska han naturligtvis hålla på som han brukar göra ibland. Han fryser lixom till is och inte vill gå någonstarns. Jag fick ett jätte bra tips utav Josefine igår som funkade! Tillslut efter ca 10min fick så jag in honom. Borstade och fixade han. Han har fått världens fetaste vinterpäls, haha.

Det gick så där att rida honom idag. Han va lite Pigg, vilket han brukar bli ibland när man rider med andra hästar. Vi måste verkligen träna på "vem som bestämmer" och ledarskap. Så de tränade jag lite på. Och jag tränade även På att Palle ska kunna vrida in huvudet utan att gå till sidan. Förstår ni vad jag menar ? Jag ska lixom kunna vrida in hans huvudet mot mitt ben utan att han ska flytta sig till sidan, han ska bara gå framåt. Jag använde gramantygeln för att hjälpa honom lite på traven. Han försökte komma utan några gånger där, men icke sa nicke! Han tycker att det är SÅ jobbigt! Linda som rider Busan är en super duktig ryttare! Hon gav mej massa tips som jag kan träna på, jag kan skriva ett inlägg om tipsen om ni vill de ? Tyvärr så har jag inga bilder från idag. Men imorgon ska ni få en STOR bildbomb och en film, jag ska ju träna för Emma , och Carro ska fota och filma en massa. Längtar som bara den! Det ska bli skit roligt! :D


3. Det här behöver jag träna mer på

Det är mycket som jag behöver träna mer på! Nästan allt haha, vara mer avslappnad i bena, vara mjuk i handen, vara noga med vägarna, och även självförtroendet. Jag har lixom inte haft den möjligheten att träna heller när jag har ridit Macke. Han är gammal och kan inte så mycke inom dressyren. Okej, nu ska jag inte skylla ifrån mej på de, men det är så. Men det ska vi (Palle och jag) nog fixa tillsammans :D


En bild på mej och Palle för ett tag sedan.

2. När & varför jag började rida

Jag började rida för ungefär 7år sedan. Jag började väl som dom flesta gjorde, först red man på marknader och lite olika såna saker. Sedan började jag på ridskola, och där red jag i nästan 4år. Efter ridskolan tyckte jag att det skulle vara roligare att ha en medryttarhäst, (lite som en egen). Innan vi köpte Palle så va jag medryttare på en häst som kallas Macke. Han är också en svensk varmblodstravare. På Macke va jag medryattre på i nästan 3år. Han va verkligen som min egen. Han har jag underbara minnen med! Palle stå nu mera i samma stall som Macke :)


Macke och jag i våras :)

1. En bild på favorithästen




Häst-lista

Jag vet att denna lista är ganska gammal, men jag kör på den för att komma igång med bloggen riktigt :)

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

Dagens fråga

Brukar ni trava på asfalt ?

Själv så har jag aldrig gjort det. Det ända jag gör är att skritta på asfalt. Varför vet jag egentligen inte, men jag har hört att man inte ska göra det. Och eftersom att Palle kan vara lite öm i framhovarna så ne. Men jag vet inte, det kanske inte spelar någonroll ifall man travar på asfalt eller inte ? Alla har så många olika åsikter.





Sjuk ..

Jag vet att det har varit lite dålig uppdatering idag, men jag har lixom ingenting att skriva om eftersom att jag är hemma och är sjuk just nu och inte har ridit på hela veckan. Jag kommer även vara hemma imorgon, och kanske på fredag. Nu är det iallafall bestämmt att jag ska träna för Emma på söndag klockan 14. Och Carro ska följa med och fota. Och På lördag står det klättring på schemat, så då tänkte jag kanske rida uppför sidsjöbacken med Linda (Som rider Busan i stallet). Vill säga om jag är frisk då, naturligtvis!

Jag har haft en heldel besökare idag på bloggen, men det är nästan ingen som har komenterat. Varför ? Det är skulle vara super roligt om ni komenterar också, när ni ändå är inne och läser. Då skulle jag vara mer pepp på att skriva inlägg. Så jag hoppas på att ni blir bättre på att komentera framöver ;) Puss Linda ♥



Finaste Palle ♥

Lite mer info om hästen

Vad heter hästen? Magic by mistake
Tycker du att den ska heta något annat? Nej
Vad kallar du hästen?
Palle
Vad kallar andra hästen? Palle
Hur gammal är den?
10år
Vilket år/månad/dag föddes den?
06/4-2001
Vilken färg har den? Mörk brun
Har den några tecken? Vit stjärna på pannan, och strumpa
Hur hög i mankhöjden? 169cm
Är det ett sto/valack/hingst? Valack
Vad är det för ras? Finsk varmblodig travare

Har du tävlat den i hoppning? Ne
Vilka klasser/hur högt?
Är den tävlad i dressyr?
Nej
Vilka klasser?

Är den tävlad fälttävlan? Nej
Vilka klasser? -
Är den tävlad i trav? Ja
Är den tävlad i galopp? Nej
Är den tävlad i något annat? Nej
Har den tävlat in några pengar? Ja
Hur mycket? Vet inte exakt

Har hästen championatspoäng? Nej
Hur högt har du hoppat med den? Markbom ,
Är hästen bra på dressyr? ne, vi har inte kommit så långt.
Hur är den i skritten? Lagom energisk och trevlig. På uteritterna är den dock lite för rask ibland
Hur är den i traven? Stor och fin trav
Hur är den i galoppen? Snabb!
Kan den skänkelvikningar? Ja
Kan den öppna/sluta?
Kan den galoppombyten? Ne

Är hästen pigg? Det är han
Är hästen trög? Inte på en fläck
Är hästen stark? Ja
Är hästen het? Nej
Bockar den? Nej
Har du bockat med den?
Nee
Stegrar den? Nepp
Har du stegrat med den? nee
Sparkar den bakut? Nej
Har du sparkat bakut med den? Nej
Skenar den ofta med dig/andra? Verkligen inte, det är bara jag och Victoria som rider honom.
Har du skenat på den? Ne, inte än
Är den tittig? Nej inte direkt, ibland på nåt hinder och så.
Har du badat tillsammans med den? Ne, men i sommar ska vi åka till alnö och bada
Har ni hoppat tillsammans? Nja, småhinder
Har ni galopperat på en äng tillsammans? ne.

Hoppar hästen bra?
Njae,
Gillar den att hoppa?

Har den bra hoppteknik? Har redan svarat på det.
Hur högt brukar du hoppa med den? Markbom
Hur ofta hoppar du den? Vi tränar markbom 1-3 dagar i veckan.
Hur är den när den rids ut? Lite pigg och jobbig ibland bara. Men för det mesta är han superfin!
Tycker den att det är kul? Hon gillar allt vi gör
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? Lite trögare på banan troja
Står hästen i box? Ja
Går hästen på lösdrift? ne
Hur mycket och vad äter hästen? Grov 125 , 1/2 kg morgon och kväll , sedan fri tillgång till hö hela dagen.
Går den i hagen varje dag? Jamen gud ja
I en stor eller liten hage? Lagom
Hur länge går den ute per dag? Ungefär 11 timmar
Gillar den att vara ute i hagen? Såklart
Har den vindskydd i hagen? Nej

Hur ofta rids hästen? Alltifrån 5 till 7 dagar i veckan
Är det en svår eller lätt riden häst? Ganska svår, men sagt så har vi inte riktigt kommit igång med träningen.
Vem äger hästen? Mamma och pappa skulle jag säga, men det är bara jag och Victoria som rider honom.
Är hästen snäll i stallet? Absolut! Jättegosig. Kan bli en surfis ibland dock
Kan hästen stå lös i stallet? Jadå,
Måste hästen vara uppbunden? Nej.
Är hästen lättlastad? Jaa
Är den snäll att klippa? Jajjemen
Vad har den för sadel/sadlar?
En dressyr sadel just nu, som dock är lite för liten. Funderar på att köpa en allround sadel.
Vad har den för benskyd/benlindor just nu
? Benskydd på alla 4 ben.
Vad har den för bett just nu? Just nu har han 2delad . Men vi ska även testa 3delat på honom.
Vad har den för täcken just nu? Regntäcke och fleecetäcke under.

Tror du att hästen gillar dig? Ja, det hoppas jag!
Har du märkt något som tyder på att den gillar dig? Näe
Gillar du hästen?
Men ja, självklart
Nämn en sak som är - med hästen
:
Nämn en sak som är + med hästen:
Har ni många minnen tillsammans? Vi kommer att skaffa massor!
Nämn det bästa: Dagen vi köpte honom. Men även då han har gjort bra ifrån sig!
Har du någon gång sagt "jag älskar dig" till hästen: Många ggr


Vad vill ni läsa om ?

Ja, vad vill DU läsa om på min hästblogg ? Lägg gärna en komentar och skriv vad ni tycker är roligt att läsa om :)


Tack!

Nu när jag har gjort min Presentation vill jag börja med att tacka Caroline mattsson för den underbara och fina designen som hon har suttit och knåpat ihop till mig hela dagen . Tack! ♥ Sedan vill jag skriva ett inlägg om att jag har varit förkyld nu i snart 4dagar. Så det har inte blivit något ridande för mig i veckan. Förhoppningsvis så är jag frisk till helgen och kan rida. Tänkte även fråga Emma om hon har tid att träna mig och Palle i helgen. Carro ville också med och fota någon dag. Så ja, som sagt så hoppas jag på att jag är frisk till helgen. Nu tänkte jag krya ner i en filt och kolla på Irene huss 11 som jag har laddat ner. Kram Linda ♥

Presentation

Jag: Jag heter Linda Gissberg, 15 år. Är bosatt i Sundsvall. Jag har ridit i snart 7 år. För som alla vet har ju hästfolk miljoner olika åsikter. Då är det bra att ha lite egen koll. Mitt hästliv började på ridskola och sedan på lite olika medryttarhästar, och efter snart  7år fick jag och min syster en egen häst tillsammans. Men vi såg till att ha kunnigt folk omkring oss och ta reda på allt vi kunde och behövde veta. Hästen vi köpte för nu 3
månader sedan , heter Madic by mistake , men kallas för Palle :)


Hästen: 
Palle 10 år. Han är av rasen varmblodstravare. Vi köpte honom som sagt för 3 månader sedan, helt grön. Han gått på travet nästan hela tiden , framtills nu. Aldrig galopperad på, eller minsta dressyrriden. Omskolningen hjälper Emma oss med ungefär varannan vecka. Hon är en riktigt bra tränare! Utan henne tror jag inte att vi kommer att lyckas omskola honom. Varken jag eller Victoria (Syrran) är vana vid att utbilda hästar.

Mitt val av bloggnamn brownstar har en baktanke oxå, han har nämligen en stjärna På Pannan och han är brun i färgen. Palle är väldig snäll, han har aldrig gjort något dumt , varken mot mig eller Victoria än. Men vi får väl se när vi börjar träna och så på riktigt. Vi har ju som sagt bara haft honom i 3 månader. Han har väl inte hunnit visat alla sina personliga sidor än. Han kan vara riktigt jobbig och pigg ibland. Men det kan väl dom flest hästarna vara. Men eftersom att han har gått på travet så är han ganska svår att hantera när han är pigg.




Ingen ridning idag

Skriver snart :)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu